3 tips voor in de voorjaarsvakantie

  • Posted on februari 26, 2018 at 09:00

3 tips voor in de voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie is aangebroken. Een week voor wintersport, vakantie elders of lekker een weekje thuis. De volgende tips geven je misschien nieuwe ideeën wat je samen met je kinderen zou kunnen gaan doen in deze week. En mocht je je echt vervelen, dan kun je altijd in het atelier van Kleur is Kracht langs komen voor een leuke creatieve workshop 😉

In ieder geval veel plezier gewenst en geniet van een ontspannen periode. Hier volgen mijn tips:

Tip 1: Knutsel een ijsslinger.

Bij aanhoudende vorst is het een leuk creatief idee om een ijsslinger te maken. Zelf heb ik er veel plezier aan beleefd. Je hebt er niet veel voor nodig en het kan niet mislukken.

Je zoekt wat klein materiaal, liefst kleurrijk, zoals bijvoorbeeld besjes of kleine klimopblaadjes of bloemblaadjes van je bos tulpen en verdeelt deze in een siliconen muffinvorm. Verder heb je een touwtje nodig die je door de bakjes heen leidt. Maak een kleine compositie van je materialen en vul de vorm met water en zet het buiten in de vrieskou. Na zo’n 24 uur heb je bevroren vormpjes. Heel spannend om ze uit de muffinvorm te halen. Verwonder je over het resultaat en zoek er een mooi schaduwrijk plekje voor in de tuin.

Tip 2: Ga eens naar een museum.

Er is nog zoveel te ontdekken samen met kind of kleinkind. Veel musea hebben een speciaal programma tijdens schoolvakanties. Zo is er in het Tropenmuseum in Amsterdam een expositie met het thema vertelkunst. Er zijn workshops verhalen vertellen voor kinderen of naar verhalen luisteren tijdens een verhalenreis. Maar ook zijn er workshops vloggen. Hoe leuk is dat.

Er zijn natuurlijk veel meer musea met creatieve activiteiten. Zelf ga ik graag naar het Rijksmuseum waar elke zaterdag getekend kan worden. Gratis schetsboekje en potlood van de Teekenschool en dan op excursie door het museum om te gaan tekenen. Ineens blijf je veel langer stil staan bij een schilderij en ga je echt kijken. Door het tekenen ontdek je veel over een schilderij of beeld. Voor kinderen is er ook een speciale route die ze spelenderwijs naar kunst laat kijken met spelletjes en tekenopdrachten.

Tip 3: IJspret.

Als de vorst doorzet is het natuurlijk geweldig om op natuurijs te kunnen schaatsen. Zolang de ijsvloer niet dik genoeg is en nog onbetrouwbaar is, is het ook een leuk uitje om naar de kunstijsbaan te gaan. De buitenbaan van de Jaap Edenbaan is een geweldige plek om lekker te genieten van het schaatsen. Heb je geen schaatsen dan kun je ze er huren en je kunt er ook schaatsles krijgen van professionele schaatsleraren. Na de ijspret is het binnen genieten van een warme chocolademelk met slagroom. Mmmm.

 

 © Astrid van Zelst | Kleur is Kracht, 25 februari 2018.