Begeleiding aan huis

Individuele kunstzinnige begeleiding aan huis

Het is mogelijk om thuis of in het ziekenhuis of verpleeghuis samen met een kunstzinnig therapeut te tekenen, schilderen of boetseren. Het is heel fijn om regelmatig individuele aandacht te krijgen tijdens het kunstzinnig werken. Dit biedt rust en ontspanning.

Ervaring van een chronische zieke met individueel kunstzinnige begeleiding

Annette beschrijft heel mooi hoe de individuele kunstzinnige begeleiding werkt.
“Dank je wel voor de mooie foto. Wat staat het schilderij er goed en met mooie kleuren op. Het schilderij is ook heel mooi opgedroogd. Wat een kleuren en wat lopen ze mooi in elkaar over. Het was me niet eens zo opgevallen dat het rood aan de linkerkant van het papier heel anders is dan aan de rechterkant. Je ziet de structuur van het papier ook zo mooi door het schilderwerk heen.
Ik vond het heel leuk en bijzonder om zo met jou te mogen schilderen. Ik vond het geweldig hoe je het proces begeleidde. Je vertelde alles waar ik vragen over zou kunnen hebben. Daardoor was het volkomen veilig en relaxed. Het is dus mogelijk om de dingen die je gaat doen zo goed uit te leggen. Want met behandelingen in het ziekenhuis neem je het de artsen of behandelaars dan maar niet kwalijk als ze je dingen niet verteld hebben of je niet op je gemak stellen. Maar het zou voor mij als patiënt veel veiliger en draaglijker worden als ze dat ook deden. Ik vond het hoopvol om te ontdekken hoe goed je dingen uit kunt leggen. En jij deed dat. Zo goed heb je je vak dus geleerd. Dat is beslist iets waar je talent voor hebt.”