Volwassenen

Workshops en cursussen voor volwassenen

materialen

De workshops en creatieve cursussen van Kleur is Kracht zijn bedoeld voor het plezier van creatief bezig zijn, om iets nieuws te leren of juist voor ontspanning.

De workshops vinden plaats in Uithoorn. Groepsgrootte maximaal 2 personen (i.v.m. Coronamaatregelen). Er is geen creatieve ervaring nodig om mee te doen aan de workshops.

Kosten: € 25,- per workshop. Inclusief gebruik materiaal en koffie/thee. Een artjournal kan ter plekke worden aangeschaft.

Dag/tijdstip: Ochtendworkshop op woensdagmorgen of vrijdagmorgen van 10:00 tot 12:00 uur of avondworkshop op dinsdag- of woensdagavond van 19:30 tot 21:30 uur of in het weekend in overleg.

Zin om mee te doen? Inschrijven kan via het inschrijfformulier, maar ook telefonisch of per e-mail. Je ontvangt een bevestiging via de mail met betalingsverzoek. De inschrijving is pas definitief na ontvangst van betaling.

Workshopaanbod:

  • Workshop artjournal maken. In deze workshop starten we met het maken van een artjournal. In een mooi blanco boekje beginnen we met eenvoudige oefeningen om onze creativiteit op gang te helpen en we gaan vooral spelen met kleur, met woorden en met collagetechnieken. Heb je al een journal, dan kun je ook gewoon instromen.
  • Workshop speksteen. Wil je ook zo graag met speksteen werken, maar gun je jezelf er niet de tijd voor? Kom naar een workshop speksteen om een kleine steen te leren bewerken en wie weet smaakt het naar meer…
  • Workshop kennismaking nat-in-nat schilderen. Leer meer over de magie van de regenboogkleuren in deze introductie workshop. Er wordt gewerkt met de techniek van het nat-in-nat schilderen.
  • Workshop maak je eigen Hundertwasser collage. We maken de kunstenaar in onszelf vrij en geven onze fantasie alle ruimte. Met mooie papiertjes, ecoline en stiften ontwerpen we een eigen stad of droomhuis met spiralen, uitorens, een beweeglijke weg en veel kleur. Laat je meenemen in de wereld van kleur en vorm!
  • Workshop leer mindful tekenen. Mindfulness is een manier om meer aandacht en rust in ons drukke leven te brengen. Kom waarnemend tekenen voor rust en ontspanning. Kun je je gedachten even loslaten en in het hier en nu zijn?
  • Workshop vilten. Bij de techniek van droogvilten of prikvilten, werk je met een viltnaald op een stuk schuimrubber. Je prikt steeds door de wol met een viltnaald en laagje voor laagje ontstaat dan de vorm die je wilt laten ontstaan. Verschillende thema’s zijn mogelijk. Bij het natvilten werk je met warm water en zeepsop.
  • Workshop pasteltekenen. Kennismaking met de techniek van pastelkrijt met het thema ‘de vier elementen’ aarde, water, lucht en vuur. Deze workshop is verdeeld over 4 dagdelen.

Tip: Wil je eens iemand verrassen met een creatief cadeau?
Met de kadobon kun je iemand het plezier laten ervaren van schilderen en experimenteren met diverse materialen. De kadobon kan gebruikt worden voor een workshop of cursus en is onbeperkt geldig.
Of nodig een vriendin/familielid uit om samen een workshop te volgen!

Verjaardagsworkshops: Zoek je een creatieve invulling bij het vieren van je verjaardag vieren met vriendinnen, dan ben je bij Kleur is Kracht aan het goede adres. Kleur is Kracht komt graag naar je toe voor een thuisworkshop of voor een workshop op locatie. Het is mogelijk om de volgende workshops te boeken:

  • collage, zelfportret schilderen, samen schilderen, verjaarsslinger of prayerflag maken.

Kosten verjaardagsworkshop volwassenen: € 25,- per persoon van ca. 2 uur. Inclusief gebruik materiaal en koffie/thee en wat lekkers. Data/tijdstip in overleg.

Basiscursus tekenen: 

Voor meer informatie stuur een emailbericht.