Over Astrid

Mijn naam is Astrid van Zelst (1963) en ik woon in Uithoorn. In februari 2010 ben ik afgestudeerd en in maart 2010 gediplomeerd als kunstzinnig vaktherapeut beeldend aan de deeltijd HBO-opleiding Kunstzinnige Therapie aan de Hogeschool Leiden. Per 1 september 2010 is mijn praktijk voor kunstzinnige therapie en beeldende coaching ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder de naam Kleur is Kracht.

Visie en motivatie

Mijn doel is het ontmoeten van mensen en het werken met mensen & met kunst. En specifiek het begeleiden van een eigen weg gaan en terugkomen na een crisissituatie, waarbij je eigen kracht door gebruik van kleur wordt gestimuleerd en waarbij de samenhang van lichaam, ziel en geest wordt gezien. Kenmerkend is mijn warme interesse in de mens als geheel, mijn inlevingsvermogen en betrokkenheid. Inspiratie put ik uit de kracht van kleur, de kracht van kunst en het effect van kunstzinnig werken. Ik krijg pretlichtjes in mijn ogen door creatieve uitingen en door gezamenlijke activiteiten te organiseren.

Ervaring en achtergrond

Tijdens het eerste jaar van mijn opleiding Kunstzinnige Therapie heb ik een aanvullende stage gedaan in een inloophuis voor kankerpatiënten, inloophuis ´t Anker in Mijdrecht. In het vierde studiejaar heb ik gedurende negen maanden (2008-2009) twee dagen per week een deeltijdstage gelopen op de familiekamer van afdeling 3C Medische Oncologie van het VUmc in Amsterdam. De familiekamer biedt een time-outplek binnen het ziekenhuis en binnen de afdeling, waar patiënten, familie, vrienden en kinderen gebruik van kunnen maken. Hier is de ziekenhuissfeer even buiten de deur en heb ik ervaring opgedaan met het kunstzinnig werken met volwassen oncologiepatiënten in de leeftijd van 18 tot 80 jaar, familie en kinderen.
Na afronding van de stageperiode werd mij de mogelijkheid geboden om deze werkzaamheden in dienstverband voort te zetten. Deze kans heb ik vanzelfsprekend met beide handen aangegrepen. Vanaf mei 2009 tot mei 2011 ben ik eenmaal per week op dinsdag werkzaam geweest als kunstzinnig therapeut op afdeling 3C Medische Oncologie.

Naast mijn studie voor kunstzinnig therapeut heb ik tot september 2010 gewerkt als officemanager bij LEVS architecten in Amsterdam. 
Behalve van het werken als kunstzinnig therapeut houd ik van tekenen & schilderen, fotografie, natuur, wandelen, hardlopen en dansen en ben ik geïnteresseerd in persoonlijke ontwikkeling, kunst en architectuur.