Aanpak

Hoe is de situatie van je kind na een traject bij Kleur is Kracht?

  • Je kind is minder snel uit zijn doen als hij uit school komt. De een-op-een aandacht in de therapie doet hem goed. Je kind wordt er gezien en begrepen. Hij heeft geleerd om met meer aandacht te werken en dit werkt door zowel op school als thuis.
  • Je kind kan zijn/haar gevoel in beeld brengen en vertelt zo zijn eigen verhaal. Het denkt dan even niet aan lastige dingen en dat geeft rust in het hoofd.
  • Je kind leert om niet alle prikkels binnen te laten. Het kan beter bij zichzelf blijven en is minder moe. De sfeer in huis is verbetert en op school loopt het gemakkelijker.
  • Je kind zit beter in zijn/haar velletje, omdat het zich beter kan uiten en meer laat zien hoe het zich voelt. Je kind is enorm gegroeid. Hij/zij voelt zich veilig en ontspannen.
  • Je kind wordt weerbaarder en is niet meer bang. Het voelt zich al zelfverzekerder en staat meer in zijn/haar kracht. Het staat minder gauw buitenspel. Het is sterker geworden en weet zijn problemen goed op te lossen.
  • Je kind kan beter aangeven waar het mee zit. Het kind is opener en meer ontspannen geworden. Hij/zij kan zijn gevoel in beeld brengen en vertelt zo zijn eigen verhaal. Het verwerken van emoties gebeurt nu op een dieper niveau en zal rust geven. Er is een last van zijn/haar schouders gevallen.
  • Je kind krijgt een steuntje in de rug. De motorische ontwikkeling speelt een belangrijke rol in het leren lezen en schrijven. Je kind leert zijn/haar motoriek te verbeteren door speelse bewegings- en creatieve oefeningen. Je kind gaat weer met plezier naar school.

Werkwijze

Je kunt een kennismakingsgesprek aanvragen. Tijdens dit gesprek wordt duidelijk wat de kunstzinnige therapie voor jou of voor je kind kan betekenen. Er volgen gemiddeld 10 sessies. Een therapiesessie is individueel en duurt bij kinderen 3 kwartier en bij volwassenen 1 uur. Begeleiding vindt plaats in de praktijkruimte aan de Fermoor 72 in Uithoorn en kan eventueel thuis in de eigen omgeving of op school plaatsvinden.

Kunstzinnige therapie is zowel geschikt voor kinderen als voor volwassenen en kan ook gekozen worden als aanvulling op gesprekken, medicatie en reguliere zorg.